Wat je moet weten over bestek?

Ergonomische bestek

Als u ergonomische bestek nodig hebt, hebt u dan ooit nagedacht over de ergonomische eigenschappen van dit onderdeel van uw kook- en eetproces?

Als u uzelf of uw kookpartner in staat moet stellen het voedsel te snijden in plaats van het te verscheuren, of als u niet wilt dat dezelfde persoon het gerecht oververhit, kan bestek een vereiste zijn. Het kan nodig zijn bestek te kiezen op basis van een aantrekkelijk technisch ontwerp en uiterlijk, en minder dure materialen te gebruiken.

Kookgerei kan worden gebruikt om kookfuncties uit te voeren, maar het moet comfortabel en precies geplaatst zijn om het individu effectief te laten functioneren. Koks kunnen zeer snel werken, zelfs met bestek op zijn plaats, dus door bestek te gebruiken probeert u de tijd om te koken te verkorten en de gewenste resultaten te bereiken.

Correcte plaatsing van hand en vingers is essentieel om de juiste resultaten te krijgen

Als het mogelijk is om bestek te gebruiken, moet u ervoor zorgen dat de tafel daarvoor gedekt is, en dat het bestek niet gebruikt wordt om water op de bijgerechten te laten lopen.

En natuurlijk moet elk bestek voldoen aan de specificaties van die specifieke kok.

Eerste overwegingen

Zet de tafel en het bestek op de juiste hoogte zodat de meeste mensen ze kunnen gebruiken.

Het tweede waar u aan moet denken is waar u het bestek neerzet. U wilt de juiste plaats voor het bestek vinden, gezien de specifieke taken van de persoon die het gebruikt. U moet er ook voor zorgen dat de juiste manier van het snijden van het voedsel niet wordt beïnvloed.

Als de chef bijvoorbeeld zijn stapelmes heeft om het spek te hakken, kan hij het mes plaatsen boven de plaats waar het spek gewoonlijk wordt gehakt alvorens het te snijden.

Als u alle benodigde artikelen hebt, moet u controleren of ze allemaal schoon zijn. Misschien moet u ze afzonderlijk wassen als dat nodig is.

Als alles in orde is, moet u beslissen over de perfecte methode om het bestek te hanteren. De meeste gebruikers van het bestek zullen over het algemeen de voorkeur geven aan het gebruik van een tang en de IR warmhoudplaten of draaibare mand die bij het artikel worden geleverd.

Als alles op zijn plaats ligt, moet u het bestek zoveel mogelijk in de lade opbergen en schoonmaken.

Beheren van opruiming

Als u ervoor kiest om uw bestek op te slaan met bestek in plaats van met andere voedingsmiddelen, zoals fruit, groenten en andere producten die een integrerend deel uitmaken van een goed kookdieet, zult u de opruimingen moeten beheren. Ook als u van plan bent het bestek in een koelkast of in paraffine te bewaren, is dit van essentieel belang en zal dit massaal moeten gebeuren.

Hoewel u misschien een karretje kunt gebruiken voor het eten en het bestek, zult u toch alles moeten afmeten.

Voorbereidingsgebied

U zult de kok een werkblad moeten geven om zijn werk te kunnen doen, en hem ook een werkblad om serviesgoed en andere ingrediënten te kunnen hanteren.

Als de kok genoeg ruimte heeft om andere ingrediënten te bereiden, kunt u overwegen een aparte voorbereidingsruimte aan te schaffen, zodat de hoofdbereidingsruimte gescheiden blijft van de secundaire kookruimte.

Doe veel onderzoek en wees er zeker van dat u de juiste beslissing neemt voor uw behoeften. Het zou een goed idee zijn om dicht bij een plaatselijke leverancier te blijven of indien mogelijk een nationale of regionale leverancier voor uw bestek en ander kookgerei.

Lees meer

Medische hulpmiddelen bestellen

Zorg artiklen

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.