Café by

Spareribs Vlaardingen

Spareribs by Café Het Halve Maatje

Spareribs is Rotterdams antwoord op Beef Stew.

Het kostte ons twee jaar en veel fouten voordat we onze versie hadden gevonden. Al na een paar minuten proef je de aangename smaak van verse munt en basilicum. Het is helemaal niet heet en dat is ook niet de bedoeling. Het is gewoon bedoeld om een beetje pittig te zijn en op zichzelf te kunnen staan als voorgerecht.

Spareribs wordt normaal geserveerd met Groenteschips, maar Pittige chips kunnen worden besteld als aanvulling op de schotels.

De rood en groen klapperende tanden van de levendige Chirriella zijn verwerkt met de vork in het midden, die Rotterdam over haar te zeggen heeft.

Je zult geen brood vinden bij Spareribs. Ze willen dat je je vingers gebruikt om ze op te eten!

Als je bedenkt wat je met de chirri gaat doen, bedenk dan dat wee chirri soms best aardig kunnen zijn.

Chirriella Langata (Franse Chirriella)

Chirriella Minutes (Frans Chirriella)

Aftellen tot het diner ( opgeteld)

Cheers.

Voor 4 personen.

Ingrediënten

1/2 C Tomaat, geraspt 2-3 dagen voor het koken

1/2 C munt, 2-3 dagen voor het koken in plakjes gesneden

1/2 C Uien, gesneden 5-10 dagen voor het koken

1 pond prei, 3-4 dagen voor het koken in plakjes gesneden

1/2 eetlepel barbecue, gehakt 10-15 dagen voor het koken

1 eetlepel kip, bijgesneden en in stukjes gesneden 7-10 dagen voor het koken

1 eetlepel salade, gemengd 7-10 dagen voor het koken

1 eetlepel aardappelpuree, verkruimeld 2-3 dagen voor het koken

1 Tb kennisgeving van verhuizing

Routebeschrijving

emmers water, spons

Ruim 1 tot 2 el. s. s.

Breng op smaak met zout en peper; zet apart. Verhit in een grote soeppan de sojasaus en knoflook, voeg vervolgens de zalm, gember en sinaasappelschil toe. Laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur, doe in een kom en breng op smaak met zout en peper.

Voeg room toe en pureer. Voeg uien en melk toe en laat het onder voortdurend roeren ongeveer 15 minuten sudderen. Voeg het gepureerde mengsel toe aan de overgebleven room in de sauspot en roer het goed door elkaar. Dek af en zet opzij tot de saus dikker is geworden.

Breng een grill of zware pan op hoog vuur, vet de grillroosters of pan in met 1 tl. sesamzaad en 4 tl. vet.

Grill 5 minuten aan elke kant, tot de kaas gesmolten is.

Haal de kebab van de grill, en gooi de darmen weg.

couscous

* Kook 1 – 2 pond goed doorbakken couscous

* 1 el. olijfolie

* 2 tl. ongezouten boter

* 1/4 tl. kristalsuiker

*verpakte straat pinda’s, verkruimeld

* 1/4 tl. chilipoeder

* 1 el. gehakte peterselie

* 1 el. groentebouillon

*gerookte Kaviaar

* 1 heel ei

* 1/2 theelepel. zeezout

* 1/2 theelepel. Zwarte Peper

* 1 tl. Olijfolie

Routebeschrijving

Zeef de droge ingrediënten op een werkvlak en klop het mengsel met de hand door elkaar; voeg beetje bij beetje toe. Meng en voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe. Dek af en werk in een ingevette kom.

Steek met een zeevruchtenvork de krabhaak erin en draai de krabbenpoten met de achin om tot de poten helemaal gestrekt zijn.

ylesse

* Chicken manyues

* Fish tacos

* Garnalen upsize

* Salad upsize

* Macaroni en kaas

* Pizza

* radiorka

Arbeidscontractanten

* Kook vier uur

Voor vier personen

Ingrediënten

* Een dag partij Jasmine Rijst

* Een 10-unce pakje specerijen en kruiden

* Een 14-unce blik van Baby Groente Pasta

* Een 2 pond kipfilet

* 2 blikken cannoli of pasteitjes tomatensaus

* 1 kop Louisianna 82% Likeur

* 5 grote glazen ijskoud water

Routebeschrijving

1. Twijfel het, snijd de topjes van de stengels en blancheer ze vervolgens nog twee minuten in een grote pan met water, laat ze uitlekken en spoel ze goed af en droog ze af.

2. Breng water en ingrediënten aan de kook en voeg de rijst toe, samen met de pasta. Zet het vuur op een laag pitje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *